← Back Published on

Easy peasy: deze populaire lemon possets maak je met slechts 3 ingrediënten

De Britten weten als geen ander hoe ze een chic toetje moeten serveren. Lemon possets? Een gedroomde combinatie van zacht, zuur en zoet. En nog beter: je hebt maar drie ingrediënten nodig! Lees verder en ontdek hoe je deze favoriet binnen no-time op je bord tovert.

door Jari Putteman

Er is iets magisch aan recepten die schitteren in hun eenvoud. Lemon possets - een Britse favoriet die de balans houdt tussen zoet en zuur - vallen precies in die categorie. Met slechts een handvol basisingrediënten tover je dit verrassend verfijnde toetje op tafel. Hét bewijs dat minder soms echt meer is. Probeer het zelf!

Zó maak je lemon possets

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 300 ml double cream*
  • 100 g kristalsuiker
  • 5 citroenen

    * Double cream mag dan wel een steringrediënt zijn in Britse recepten, in België is de roomsoort heel wat schaarser in de schappen. Slagroom gebruiken en klaar, toch? Wel... niet zo snel. Double cream heeft een vetgehalte van 48% à 50%, terwijl slagroom blijft hangen op zo'n 35% - en dat verschil proef je. Maar geen nood! Klop 1 deel mascarpone bij 2 delen slagroom en je hebt een prima vervanger.

    Bereiding: 

    • Rasp de schil van één citroen. Snijd de overgebleven citroenen doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Mix het geheel in de blender en haal daarna door de zeef.
    • Voeg de room bij de suiker en laat een vijftal minuten zachtjes pruttelen op een laag vuur. Laat afkoelen.
    • Roer de zeste door het roommengsel en voeg 35 ml citroensap toe.
    • Giet het eindresultaat in de uitgeholde citroenpartjes (of andere potjes/schaaltjes) en bewaar het minimaal vijf uur in de koelkast alvorens te serveren.

    Experimenteren maar

    Traditionele lemon possets zijn natuurlijk al een feestje op zichzelf, maar het wordt pas écht leuk als je er je eigen draai aan geeft. Wat dacht je van een frisse toets met een topping van rood fruit of een crunchy crumble? Of voor de durvers: roer wat gehakte tijm door het roommengsel voor een kruidig accent. Mocht je nieuwsgierig zijn naar andere varianten: TikTok barst van de inspirerende twists, zoals deze verrukkelijke lemon posset brûlée:


    Wa
    nt to stay in the loop with the latest blog content? Hit subscribe and receive a weekly update delivered straight to your inbox.