← Back Published on

9x de leukste sokken om deze herfst in loafers te dragen

Zo haal je alles uit de grootste schoenentrend van het seizoen.

door Jari Putteman

Mócht je nog steeds denken dat loafers enkel een ding zijn voor oude mannen op golfbanen, think again. Dit seizoen stelen de klassieke stappers ook de show in het straatbeeld. In de vroege herfst zien we modemeisjes de loafer combineren met minirokjes, korte broeken en… sokken! Juist ja, sokken in loafers zijn de pumpkin spice latte van het seizoen, en we are here for it.

Voel je al een giechel opkomen? Hou die maar even in. Initieel gespot tijdens de SS23 Haute Couture- en Menswear-shows en intussen ook een hot commodity op de SS23-catwalks, kunnen we gerust stellen dat het sokken-in-loafer fenomeen geen eendagsvlieg is. Bovendien hebben celebs als Bella Hadid, Hailey Bieber en Zoë Kravitz meermaals bewezen dat de trend meer is dan een knipoog naar vervlogen tijden.

Maar waarom werken sokken in loafers nu zo verrassend goed? Simpel: gekenmerkt door hun klassieke silhouet, lederen bovenwerk en ingetogen accenten (denk: een gesp of kwastjes), zorgen loafers voor een stijlvolle en volwassen basis, terwijl sokken de preppy 90’s revival injecteren die tegenwoordig helemaal in is. Bovendien hoef je je niet te beperken tot de traditionele schoolgirl aesthetic en kan je eindeloos variëren: van een chique look compleet met een paar gekleurde glittersokken tot boyish met hoog opgetrokken crew-sokken. Kortom: er is een combinatie voor elke gelegenheid.

Deze sokken wil je hebben:

ARKET, €9

De immer populaire crew-sokken zag je vast al opduiken op je feed. Recreëer de retro sportlook met dit smaragdgroene paar van ARKET. Het biologische katoen zorgt samen met polyamide en elastaan voor comfort en duurzaamheid bij elke stap.

Free People, €35.72

Afspraakje? Deze mesh-sokken met bloemmotief zijn de perfecte match voor je loafers als je op zoek bent naar een romantische touch. 

Monki, €14.99

Witte sokken zijn de klassieke keuze. Wil je ook helemaal basic gaan, maar de boel toch opfleuren met wat volant? Dan is dit schattige setje ideaal voor jou.

& Other Stories, €12

Deze glittersokken van & Other Stories tillen je alledaagse look naar een hoger niveau. Dankzij de subtiele glans en comfortabele knit zijn ze zowel stijlvol als functioneel voor het herfstseizoen.

Free People, €15.04

Dankzij hun speelse print, rolzoom en contrasterende details zijn deze vintage-geïnspireerde enkelsokken perfect om jouw (laklederen) loafers dat tikkeltje extra flair te geven. 

COS, €15

Deze sokken van COS zijn vervaardigd uit katoenmix. Het jacquard-geweven bloemenmotief en de contrasterende boorden geven je outfit meteen een verfijnde uitstraling.

Calzedonia, €6

Herfsttemperaturen zijn notoir wispelturig. Voor dagen waarop je je winterse wollies niet uit de kast wil halen, zijn deze visnetjes een goed alternatief. Dankzij de neutrale tint passen ze bij vrijwel elke loafer, dus je kan naar hartenlust mixen en matchen.

GANNI, €45

Deze kniesokken van GANNI bestaan uit gerecycleerde wol en overgebleven garen van eerdere collecties. Combineer ze met een paar cowboy of buckle boots voor een edgy look die je ook nog eens lekker warm houdt.

Becksöndergaard, €20

Liefde voor je voeten: deze mesh-sokken met hartjesmotief zijn een vrolijke noot onder elke outfit.


Wa
nt to stay in the loop with the latest blog content? Hit subscribe and receive a weekly update delivered straight to your inbox.