← Back Published on

Bea Bongiasca: het betaalbare sieradenlabel waar celebs massaal voor vallen

In het rijk der sieraden schittert één naam het helderst: Bea Bongiasca. Geboren uit het creatieve brein van de gelijknamige ontwerpster spotten we het label sinds kort op de lichamen van beroemdheden als Katy Perry, Julia Roberts en Dua Lipa. Wat de creaties zo bijzonder maakt? Organische vormen, kleur en betaalbare luxe uit modehoofdstad Milaan. Laat je inspireren!

door Jari Putteman

De modewereld heeft gesproken: 2024 is het jaar van de statementjuwelen. Van LOEWE’s paarse en babyroze cuffs tijdens Paris Fashion Week tot Bottega Veneta’s (voortdurend uitverkochte) Flora Ring – subtiliteit moet weer vaker het veld ruimen voor durf. Ben je klaar om de trend te omarmen? Dan verdienen de ontwerpen van Bea Bongiasca beslist een plek op je wishlist.

Natuur als muze

Sinds haar debuut in 2014 zorgt Bea Bongiasca voor een frisse wind in de mode-industrie. Haar sieradenlabel brengt een ode aan de natuur met kleur, speelse vormen en Italiaans vakmanschap. De populaire 'You're So Vine'-collectie illustreert dat perfect. Denk aan gigantische bloemvormige oorstekers of ringen die zich als wijnranken om je vinger wikkelen, versierd met (half)edelstenen. Daarnaast kiest de 33-jarige ontwerpster resoluut voor duurzame materialen en prijzen die variëren van toegankelijk tot exclusief.

De wereld rond

Maar Bongiasca's inspiratie reikt nog verder. Als zelfverklaard globetrotter versmelt ze haar pop-esthetiek met de kennis die ze opdoet tijdens haar reizen. Oost-Azië speelt daarin een centrale rol. Voor haar lijn 'No Rice, No Life' creëerde ze juwelen in de vorm van rijstkorrels, afgewerkt met parelaccenten. Daarmee plaatst ze twee contrasterende visies op kostbaarheid naast elkaar. Parels, een aloud statussymbool in het Westen. En rijst, een essentiële grondstof in oosterse landen.

Top of the (A-)list

Vanuit haar knusse atelier in Milaan heeft Bongiasca zich in no-time opgewerkt tot favoriet onder stijliconen wereldwijd. Geen verrassing dus dat ook celebs pronken met haar designs. Zo waren de Baby Vine Tendril Ring en Lucky Flower Necklace al te zien op de set van Dua Lipa’s videoclip ‘Fever’ en behoren de Hadid-zusjes tot haar vaste clientèle. Op Instagram delen sterren als Kim Kardashian, Chiara Ferragni, Selena Gomez, Leandra Medine Cohen en Julia Roberts bovendien regelmatig kiekjes van hun aanwinsten. Consider us influenced!



Wa
nt to stay in the loop with the latest blog content? Hit subscribe and receive a weekly update delivered straight to your inbox.