← Back Published on

Deze theesoort is het geheim achter Margot Robbies perfecte Barbie-huid

Een beautytip die geen gat in je zak brandt.

door Jari Putteman

In het Hollywooduniversum is een stralende huid even begeerd als een Oscar op de schoorsteen. Maar waar sterren traditioneel vallen voor behandelingen die niet zouden misstaan in een sci-fi film, steelt plots ook een bescheiden plantje de show. Tijdens een interview met Vogue lichtte de Londense huidgoeroe Jasmine Vico een tipje van de sluier op: ze introduceerde mariadistelthee op de set van de Barbie-film, waar het brouwsel een sleutelrol kreeg in de glow-up van de cast. En laat het aan Margot Robbie en co over om de thee te transformeren van grootmoeders remedie tot het nieuwste schoonheidsserum.

Mariadistel is geen nieuwkomer in de wellnesswereld. De plant wordt al eeuwen geprezen om haar therapeutische eigenschappen. Volgens Vico spelen de vruchtjes en bladeren een rol, maar schuilt het échte geheim in de zaden. Een goed kopje mariadistelthee moet daarom de zaadjes bevatten, al loont het ook om wat geduld te hebben. Hoe langer je de thee laat trekken, hoe krachtiger het effect.

De gezondheidsvoordelen van mariadistel

Sta je al te popelen om mariadistel in je #selfcaresunday op te nemen? Hieronder vind je een overzicht van alle positieve effecten die de plant heeft op je lichaam. Maar voordat je je haast naar de dichtstbijzijnde natuurwinkel, vergeet niet om altijd even met je arts te overleggen - vooral als je al andere medicijnen slikt.

  • Ontstekingsremmend: Mariadistel heeft ontstekingsremmende eigenschappen die je huid kalmeren en helpen om roodheid, puistjes en irritatie te verminderen, waardoor je huid er rustiger en gezonder uitziet. Een soort zen-meditatie voor je huid, als het ware.
  • Mentale boost: Feeling down? Er is bewijs dat mariadistel een positief effect kan hebben op je gemoedstoestand, en een klein beetje mentale wellness kan nooit kwaad, toch? 
  • Lever detoxen: Je lever werkt dag en nacht om je lichaam te zuiveren. Mariadistel helpt niet alleen om 'm te beschermen, maar kan ook bijdragen aan het herstel van levercellen. Het is een beetje als een detox-kuur, maar dan zonder dat uitgeputte gevoel.
  • Bloedsuiker reguleren: Steeds meer mensen hebben te maken met bloedsuikerschommelingen, en mariadistel kan hierbij een regulerende rol spelen. Dat betekent (helaas) niet dat je ongebreideld kunt snoepen, maar het is wel een nuttige toevoeging aan een gebalanceerde levensstijl.
  • Huidveroudering bestrijden: Vrije radicalen zijn de sluipschutters van huidveroudering. Mariadistel zit vol met antioxidanten die deze schadelijke deeltjes neutraliseren. Dat betekent dat je huid langer fris en jeugdig kan blijven, zonder dat je daarvoor allerlei dure crèmes of behandelingen nodig hebt. 
  • Cholesterol stabiliseren: We houden allemaal van kaas en wijn, maar onze cholesterolwaarden zijn daar niet altijd even blij mee. Mariadistel kan helpen ze te stabiliseren.
  • Hydrateren: Mariadistel heeft het vermogen om je huid te hydrateren en haar elasticiteit te verbeteren. Alsof je net een dagje in de spa hebt gespendeerd.



Want to stay in the loop with the latest blog content? Hit subscribe and receive a weekly update delivered straight to your inbox.