← Back Published on

Deze stranden aan de Amalfikust wil je afstrepen van je bucketlist

Bikini? Check. Zonnebril? Dubbelcheck. Nu alleen nog de strandbestemming om die look te rocken. Van iconische beach clubs tot mythische rotsen, deze parels aan de Amalfikust horen op de bucketlist van elke zonneklopper.

door Jari Putteman

Fiordo di Furore - Furore

Niet echt een strand in de klassieke zin, wel een verborgen inham geflankeerd door kliffen en pittoreske vissershuisjes. Fiordo di Furore is de perfecte setting voor al je Pinterestwaardige kiekjes, weg van alle drukte bij de toeristischere badplaatsen aan de Amalfikust. De oude brug die de fjord overspant, biedt een adembenemend uitzicht en is een geliefde uitvalsbasis voor waaghalzige duikers. Een plek waar Moeder Natuur zelf op vakantie zou gaan!

Arienzo Beach - Positano

Wie zei dat de weg naar het paradijs eenvoudig was? Op een steenworp afstand van het bruisende Positano ligt Arienzo Beach, toegankelijk via een trap van meer dan 300 treden. Maar oh, de beloning... Zodra je de finishlijn hebt bereikt en je kuiten hun werk hebben gedaan, word je begroet door azuurblauwe golven en een strandbar waar de limoncello spritzers al op je staan te wachten. Salute!

Castiglione Beach - Ravello

Terwijl Ravello pronkt met grandioze villa's op de top van de kliffen, biedt Castiglione een intiemer en beschut strandje aan de voet. Dankzij de natuurlijke beschutting van de rotswanden is het water er vaak rustig - ideaal voor een vredige duik of snorkelavontuur. Een klein pad leidt naar een verborgen grot, waar je kunt genieten van een schaduwrijk schuilplekje. En die verre klanken in de zomer? Dat zou zomaar eens het beroemde muziekfestival van Ravello kunnen zijn.

La Fontelina Beach - Capri

Niets schreeuwt 'Capri' zoals La Fontelina. Met Capri's iconische Faraglioni-rotsen op de achtergrond is deze beach club met privéstrand een bestemming op zich. Van de beroemde frittura di paranza op je bord tot de blauw-witte ligbedden waar het heerlijk relaxen is, alles hier ademt charme en luxe. En psst, kijk niet raar op als een Hollywoodster plots je zonnebrand wil lenen.

Marina Piccola - Capri

Marina Piccola is dé trekpleister in het zuiden van Capri waar locals en toeristen samenkomen. Beschut door majestueuze rotsen is het water zo warm dat je er zelfs in de winter mensen een duik ziet nemen. Avontuurlijk aangelegd? Volg het trapje naar de Sirenenrots, waar volgens de legendes Ulysses verleid werd door betoverende zeenimfen. Nog een gouden tip: kom vroeg, want rond 16u zegt de zon arrivederci.

Spiaggia Grande (Marina Grande beach) - Positano

Aan de ene kant vertrekken veerboten naar naburige stranden, aan de andere kant vind je luxe klifzones en heerlijke eetgelegenheden. En tussen dat alles in? Een strook met zo'n 400 meter goudkleurig zand waar je neerploft en de wereld aan je voorbij laat gaan. Als hoofdstrand van Positano biedt Spiaggia Grande niet alleen zon en zee, maar ook de kans op heerlijke gelato én een uitzicht op 'lucibello'-kapiteins die hun boten behendig aanmeren.

Fornillo Beach - Positano

Waar keizer Tiberius ooit zijn brood haalde, vind je nu de serene tegenhanger van de drukke Spiaggia Grande: Fornillo Beach. Liggend tussen de kiezels voelt het alsof je terug in de tijd reist, met de historische wachttorens Torre del Fornillo en Torre Trasita die herinneren aan dagen van Saraceense invasies en piraterij. Voeg er wat authentieke boottochten, gezellige restaurantjes en het jaarlijkse Fish Festival aan toe, en voilà, je hebt het perfecte Positano-recept.



Want to stay in the loop with the latest blog content? Hit subscribe and receive a weekly update delivered straight to your inbox.