← Back Published on

Dit zijn de meest spraakmakende celebrity-huwelijken van 2023

Van extravagant tot intiem, ook in 2023 viert Hollywood heel wat ja-woordjes.

door Jari Putteman

Malcolm McRae en Anya Taylor-Joy

Nadat ze elkaar een jaar eerder al het ja-woord gaven in intieme kring, kozen de The Queen's Gambit-ster Anya Taylor-Joy en muzikant Malcolm McRae op 30 september voor een groots liefdesfeest. In een setting rechtstreeks uit een Fellini-film werd het 15e-eeuwse Venetiaanse paleis Palazzo Pisani-Moretta voor één avond omgetoverd tot het epicentrum van la dolce vita, terwijl genodigden als Cara Delevingne en Miles Teller zorgden voor het nodige sterrenstof. Dior kreeg de eer om Taylor-Joy's verfijnde modegevoel te vertalen naar een op maat gemaakte tule baljurk, geborduurd met kolibries en distels — een couturedroom die naadloos aansloot op de romantische sfeer van de Italiaanse stad.

Taylor Hill en Daniel Fryer

Op 10 juni 2023 herdefinieerden supermodel Taylor Hill en zakenman Daniel Fryer het begrip 'country wedding'. Met de Devil's Thumb Ranch in Winter Park, Colorado (Taylor's geboorteplaats) als schilderachtig decor trakteerden de twee, die elkaar in 2019 ontmoetten op Jazzfest in Aspen, hun gasten op een elegante bohemian viering. Taylor verblufte in een off-shoulder bruidsjurk van Etro - nota bene het eerste bruidskleed dat het merk ooit produceerde - afgewerkt met ruches en bloemen. Om haar vrije geest volledig te vatten, gaf ze haar ja-woord op blote voeten.

Barbara Palvin en Dylan Sprouse

Tussen groene velden en onder de Hongaarse zon beloofden topmodel Barbara Palvin en Disney's eigen Dylan Sprouse elkaar op 15 juli 2023 eeuwige trouw. Zo'n vijf jaar nadat de eerste vonk oversloeg, kozen ze voor een thuiswedstrijd op het landgoed van Barbara's ouders - die toekeken hoe hun dochter haar geloften uitwisselde in de kerk waar zij 34 jaar eerder trouwden. Barbara schreed naar het altaar in een op maat gemaakte jurk van Vivienne Westwood, terwijl Dylan er strak uitzag in een klassiek kostuum. Toch stopt de romantiek niet bij de Hongaarse grenzen; het paar plant later dit jaar een tweede bruiloft in het zonnige Californië.

Lukas Gage en Chris Appleton

Simone Biles en Jonathan Owens

In een stad waar over the top de norm is, schakelden acteur Lukas Gage (White Lotus, You) en celebrity hairstylist Chris Appleton nog een versnelling hoger. Het duo wisselde ringen uit in de mythische Little White Chapel in Las Vegas, met niemand minder dan Kim Kardashian als ceremoniemeester en een live serenade van Shania Twain. Maar laten we het ook even over de outfits hebben: denk rock 'n' roll chic in de vorm van zwarte leren broeken en oversized bontjassen, die de geloften van het happy couple extra cachet gaven. Hun liefdesverhaal begon eerder dit jaar met een zonovergoten rendez-vous in Mexico, die ze vastlegden met een aantal verliefde kiekjes op sociale media.

Op 6 mei stal Olympisch kampioene Simone Biles de show op een ander soort podium - omgeven door rozenblaadjes in plaats van turntoestellen. In een adembenemend decor aan de kust van Cabo, Mexico zei ze 'ja' tegen haar NFL-wederhelft, Jonathan Owens. De tortelduifjes leerden elkaar oorspronkelijk kennen in 2020 via de exclusieve datingapp Raya en twee jaar later maakte Owens de cirkel rond met een aanzoek. Als bruid straalde Simone in een verfijnde kanten tule-jurk van Galia Lahav, compleet met bloemendetails. Jonathan zag er niet minder stijlvol uit in een beige pak, gedecoreerd met diamanten manchetknopen. Voordat de twee hun liefde bezegelden in Mexico, wisselden ze al geloften uit in Texas tijdens een intieme ceremonie.

Sofia Richie en Elliot Grainge

Op 24 april trouwden model en influencer Sofia Richie en muziekmagnaat Elliot Grainge in het mondaine Hotel du Cap-Eden-Roc in Cannes. Ringen van bijna een miljoen dollar? Check. Maar de echte showstopper was Sofia, dochter van muzieklegende Lionel Richie, die schitterde in een haute couture-drieluik van Chanel. Bij het repetitiediner droeg ze een handgekraalde vintagejurk, een knipoog naar Chanels herfst/wintercollectie van '97. Voor de ceremonie verscheen ze in een op maat gemaakte halterjurk, compleet met een fonkelende sluier. En als kers op de bruidstaart, een op Claudia Schiffer geïnspireerde mini-jurk voor het feest. Kortom: glamour met een hoofdletter G in een sprookjesachtige setting.

Joey King en Steven Piet

Ook in Mallorca was het raak: Joey King en producer-regisseur Steven Piet trouwden op 2 september in La Fortaleza, een van Spanjes meest exclusieve landgoederen. De actrice, bekend van films als The Kissing Booth en The Act, was het toonbeeld van elegantie in een zijden jurk van Oscar de la Renta, terwijl haar kersverse echtgenoot schitterde in een zwart-witte smoking van Brunello Cucinelli. Omringd door sterren als Michelle Williams en Sabrina Carpenter zei het paar 'I do' met de Balearische Zee als achtergrond. Ze leerden elkaar kennen op de filmset in 2018 en waren verloofd sinds 2022.

Michelle Yeoh en Jean Todt

Op 27 juli traden Michelle Yeoh en Jean Todt in het huwelijksbootje in Genève, Zwitserland, te midden van vrienden en familie. De twee waren 19 jaar verloofd voordat ze uiteindelijk de knoop doorhakten​. Michelle Yeoh, die in 2023 de eerste Aziatische vrouw werd die een Oscar won voor beste actrice, deelde foto's van hun intieme ceremonie op sociale media​. Todt koos voor een traditioneel ensemble in de vorm van een donkerblauw kostuum, terwijl Yeoh een eerste verschijning maakte in een zijden crèmekleurig bovenstuk en een maxirok met kwastjes, gevolgd door een nude kanten jurk en een korsettop van Schiaparelli.


Wa
nt to stay in the loop with the latest blog content? Hit subscribe and receive a weekly update delivered straight to your inbox.