← Back Published on

Finally! Modemerk Prada onthulde zojuist z'n langverwachte beautylijn

Prada, het altaar van high fashion, wil nu ook je make-uptasje veroveren.

door Jari Putteman

De fashionista's onder ons zaten erop te wachten als een kind voor een snoepwinkel, en eindelijk is het moment daar: Prada, het Italiaanse modemerk dat synoniem staat voor onversneden elegantie, heeft z'n langverwachte entree gemaakt in het beautylandschap. Schuif Chanel, Dior en YSL maar een stoeltje op: er is een nieuwe ster aan het firmament!

De Prada Beauty-collectie

Dinsdag 1 augustus markeerde het wereldwijde debuut van Prada's 'Rethinking Beauty'-campagne, die tegelijkertijd het startschot gaf voor de chique Prada Skin- en Prada Color-collectie. Beide lijnen zijn geïnspireerd op de kleuren, patronen en texturen uit het archief van Prada.

De Prada Color line-up omvat twee lipsticks, de Monochrome Soft Matte en de Monochrome Hyper Matte, elk verkrijgbaar in 12 kleuren - variërend van subtiele nudes tot vuurrood en helder fuchsia. Verder is er nog een ultralichte vloeibare foundation met een opbouwbare medium dekking beschikbaar in 33 tinten. Het assortiment wordt vervolledigd door 9 make-upkwasten, stijlvolle Re-Nylon toilettasjes en 6 oogschaduwpalettes bestaande uit vier kleuren. De huidverzorgingslijn bundelt een cleanser, lippenbalsem, serum en een gezichtscrème.

Als je portemonnee nu al gilt, bereid je dan voor: een lippenstift kost je 45 euro en voor een oogschaduwpalet tel je zo'n 80 euro neer. Denk je aan dat gezichtsserum? Een knappe 370 euro, alsjeblieft. Maar hé, je krijgt er wel een staaltje puur vakmanschap voor terug. Bovendien zijn verschillende producten navulbaar en komen de producten in een duurzaam, ultraluxueus jasje.

Waar shop je Prada Beauty in België?

Als je dacht dat je deze juweeltjes zomaar in de plaatselijke drogisterij kon oppikken, think again. De lijn is vooralsnog exclusief beschikbaar in de online Prada Beauty shop en komt binnenkort naar luxueuze warenhuizen als Harrods. Voor de Belgische fans is het nog even in spanning afwachten of de collectie ook hier op de planken zal belanden.



Wa
nt to stay in the loop with the latest blog content? Hit subscribe and receive a weekly update delivered straight to your inbox.