← Back Published on

5x beach reads die een plekje verdienen in je reiskoffer

Gepakt en gezakt voor die droomvakantie, maar nog geen leesvoer om te verslinden tussen zonnen en aperitieven door? Geen stress: hier zijn 5 boeken die elke kilo in je koffer waard zijn.

door Jari Putteman

The Ex Talk - Rachel Lynn Solomon

In The Ex Talk van Rachel Lynn Solomon duiken we in de levens van Shay en Dominic, twee radiojournalisten die een relatie faken om hun luistercijfers op te krikken. Klinkt als een recept voor complete chaos? Helemaal juist! Het boek biedt een gelaagde mix van liefde, carrièreperikelen en de wispelturige wirwar die we 'menselijke emoties' noemen. Maar er is meer: tussen de regels door trakteert het je op een rake analyse van het hedendaagse medialandschap en de moderne datingwereld. Kortom, het ideale leesmateriaal als je naast wat vertier ook stof tot nadenken zoekt.

People We Meet on Vacation - Emily Henry

Zit je deze zomer vast aan je salontafel, terwijl je eigenlijk onder een palmboom wil liggen? No worries, People We Meet on Vacation van Emily Henry is je redding uit die onvermijdelijke sofa-sleur. Maak kennis met Alex en Poppy, beste vrienden die verschillen als gin-tonic en melk maar elk jaar samen op vakantie gaan. Nadat een ruzie hun traditie twee jaar on hold zette, besluiten ze nog een laatste keer de sprong te wagen - tot cupido hun vakantieplannen crasht. Deze pageturner ontrafelt de dunne lijn tussen just friends en maybe more op een manier die je aan je stoel kluistert. Want zeg nu zelf: wie heeft er geen zwak voor verhalen waarin beste vrienden overduidelijk voor elkaar bestemd zijn?

Before the Coffee Gets Cold - Toshikazu Kawaguchi

Ben je toe aan iets minder conventioneels? Before the Coffee Gets Cold van Toshikazu Kawaguchi is een ingetogen meesterwerkje dat zich afspeelt in een Japans café met een wel heel unieke service: tijdreizen. De enige voorwaarde? Klanten moet terugkeren voordat hun koffie koud wordt. Via vier onderling verbonden verhalen verkent dit boek thema's als liefde, verlies, keuzes en spijt. Met andere woorden: als je tussen de cocktails door een moment van introspectie wilt, is dit het boek voor jou.

Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? - Francine Oomen

De Hoe overleef ik-serie heeft een speciale plek in het hart van elke millennial, en ook het nieuwste boek doet geen afbreuk aan de legende. In Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel? duik je opnieuw in de wereld die je door de grillen van de middelbare school en je eerste zoen loodste — maar dit keer met een dosis volwassen realiteitssaus eroverheen. Want hoewel Rosa en haar entourage een stuk ouder zijn geworden, is hun zoektocht naar zichzelf allesbehalve voorbij... Van studieschulden tot babypaniek, met haar iconische humor en toegankelijke schrijfstijl blaast Francine Oomen nieuw leven in de aloude pubervraag.

Twisted Love - Ana Huang

Verwacht je niet aan een suikerspinzoete romance; dit boek serveert passie met een duister randje. In het eerste deel van Ana Huang's veelbesproken Twisted-serie ontmoeten we de rijke maar ijskoude Alex, die tijdelijk een oogje in het zeil houdt bij de zus van zijn afwezige beste vriend. Maar Ava, een sprankelende fotografiestudente met een complex verleden, maakt er al gauw haar persoonlijke missie van om Alex' emoties te ontdooien. Het resultaat? Opborrelende geheimen, onvergelijkbare chemie en een novelle die bewijst dat liefde, hoe verwrongen ook, door de dikste muren breekt.


Want to stay in the loop with the latest blog content? Hit subscribe and receive a weekly update delivered straight to your inbox.