← Back Published on

Jetsetten zonder stress: zo overleef je vlekkeloos die langeafstandsvlucht

Met je koffer tot de rand gevuld en je paspoort in de aanslag staat nog maar één ding tussen jou en je droomvakantie: die eindeloze uren in een veel te krappe vliegtuigstoel, ergens tussen hemel en aarde, vermoeidheid en vakantievreugde. Stressvol, denk je? Niet met deze tips.

door Jari Putteman

1. Cabin cozy

Start je reis zoals je bedoelt om door te gaan: in maximaal comfort. Een joggingpak staat je niet alleen bij tijdens het bingewatchen op de bank, maar is ook een ideaal boordensemble tijdens lange vluchten. Ruil die knellende jeans in voor een rekbaar en stijlvol exemplaar, bijvoorbeeld uit kasjmier of velours. 

2. Hoog en droog

De lucht in vliegtuigen is berucht om haar droogte. Zorg daarom dat je een hydraterende mist, een vochtinbrengend serum en fijne gezichtscrème in reisformaat meeneemt. Wil je echt shinen bij aankomst? Een sheet mask is niet alleen de weg naar glowy skin, maar zorgt ook voor het perfecte relaxmoment tijdens je vlucht.

3. Offline entertainment

Tegenwoordig komt elke streamingdienst met een 'offline'-optie. Zorg er dan ook voor dat je alle seizoenen van die nieuwe hitserie, je favoriete muziek en een paar guilty-pleasure podcasts hebt gedownload voor je vertrekt - je eigen entertainmentpakket is immers altijd beter dan het vliegtuigaanbod. 

4. Stilte is goud

Gillende kinderen of een snurkende buurman kunnen elke vlucht veranderen in een nachtmerrie. Met goede oordopjes of noise-cancelling headphones creëer je je eigen serene bubbel en kan je genieten van je eigen muziek, film of gewoon pure stilte. Bye bye, rest van de wereld!

5. Postuur op punt

Lang leve ergonomie, ook op 10.000 meter hoogte. Bied oncomfortabele vliegtuigstoelen het hoofd door een goede houding aan te nemen: rug recht, voeten plat op de grond en schouders ontspannen. Elke 30 minuten even opstaan en stretchen helpt bovendien om de bloedcirculatie op gang te houden. Kortom: je hoeft je geen zorgen meer te maken dat je als een oude vrouw uit het vliegtuig stapt.

6. Dream team

Slapen in een vliegtuig kan aanvoelen als een mission impossible. Een nekkussen dat je hoofd ondersteunt en een (zijden) slaapmasker om het cabinelicht te blokkeren, zijn je ticket naar een hemels schoonheidsslaapje tussen de wolken. 


Wa
nt to stay in the loop with the latest blog content? Hit subscribe and receive a weekly update delivered straight to your inbox.