← Back Published on

Quiet luxury 101: deze elegante basics zijn onmisbaar in je kledingkast

Een trend zo subtiel dat je 'm misschien niet eens had opgepikt.

door Jari Putteman

Net als je dacht alle trends in je broekzak te hebben, gooit er eentje het roer om. Quiet luxury is all over our feeds en perfect voor wie de 'in your face'-mentaliteit maar zo 2020 vindt. Hoe dat er precies uitziet, vraag je? Denk Brigitte Bardot, maar dan zonder de drama — verfijnd, stijlvol en never too much. Quiet luxury is een liefdesbrief aan slow fashion, duurzaamheid en het vieren van je individualiteit zonder de hele kamer bij elkaar te schreeuwen. Gooi die opzichtige prints en logomania dus maar overboord; hier zijn de essentials die op subtiele wijze alle ogen op jou richten (en spoiler alert: je hoeft er echt geen bank voor te beroven).

Quiet luxury in jouw kledingkast:

1. Blazer

Een goede blazer is het Zwitserse zakmes onder de fashion essentials: multifunctioneel en altijd stijlvol. Draag 'm met een jeans voor een casual look, of over je favoriete zomerjurkje voor een instant touch van elegantie.


2. Monochroom

Kleuren? Keep it simple. Eén kleur van top tot teen creëert niet alleen een visuele flow, maar geeft ook een uitstraling van ongecompliceerde luxe. 


3. Linnen blouse

Deze natuurlijke stof ademt als geen ander, houdt je koel en ziet er nog eens verdomd goed uit ook. Een linnen blouse in een neutrale kleur? Een no-brainer.


4. Kitten heels

Kitten heels zijn dé schoenentrend van het seizoen, en met een reden. Ze bieden het beste van twee werelden: de elegantie van een hak, maar net zo goed het comfort van een platte schoen. Zo kun je flaneren van ochtend tot avond, zonder ook maar één keer te denken aan pijnlijke voeten.


5. Basic t-shirt

Een basic t-shirt is de ruggengraat van je zomergarderobe. Kies voor kwalitatieve materialen en een snit die precies goed zit.


6. LBD

De LBD bewijst dat sommige stuks nooit uit de mode raken. Een subtiele update met een asymmetrische zoom of een net wat andere halslijn geeft dit klassieke stuk een moderne twist.


7. Delicate gold

Laat me raden, je sieradendoosje is een schatkist vol bling? Tijd voor verandering. Fijne gouden armbanden, subtiele oorbellen en minimalistische ringen zijn de juwelen du jour. Ze zijn de finishing touch die je outfit van mooi naar wow tilt, zonder alle toeters en bellen.



Wa
nt to stay in the loop with the latest blog content? Hit subscribe and receive a weekly update delivered straight to your inbox.