← Back Published on

(Weg)dromen: 5 iconische filmsets waar je kunt overnachten

Beeld je in: wakker worden op de plek waar Hollywood's finest geschiedenis schreven. Je ontbijtspot? Precies daar waar die beroemde filmkus plaatsvond. Laat je verrassen door 5 iconische filmsets die je niet alleen kunt bezoeken, maar waar je ook in stijl kunt overnachten.

door Jari Putteman

Grand-Hôtel du Cap-Ferrat - Emily in Paris

Bonjour, glitter en glamour van de Franse Rivièra! Dit majestueuze hotel tussen Nice en Monaco lijkt wel geplukt uit een sprookjesboek. Opteer voor een kamer, suite of een geheel eigen villa (!) en dineer in het restaurant van Michelinchef Yoric Tièche, net zoals Emily tijdens seizoen 2 van de Netflix-hitserie. En vertelde iemand je al dat celebs als Angelina Jolie en Elizabeth Taylor er ook hun beautyslaapjes hebben gepakt?

Carrie Bradshaws appartement - Sex and the City

Wie herinnert zich Carrie Bradshaw's beeldige appartement in Greenwich Village, New York? Echt overnachten tussen haar designerjurkjes kan helaas niet, maar een selfie bij de voordeur? Absoluut! Zet je Manolo's alvast klaar voor een wandeling langs de geplaveide straatjes en eindig je dag met een overnachting in een nabijgelegen boetiekhotel. En hé, vergeet geen tussenstop te maken bij Magnolia Bakery voor die onweerstaanbare cheesecake.

Villa Balbiano - House of Gucci

Modefanaten en cinefielen, hou je vast! Alleen al bij het denken aan een nachtje in Villa Balbiano, een van de meest prominente filmlocaties in Ridley Scott's 'House of Gucci', krijg je spontaan vlinders in je buik. Het historische pand ademt luxe en biedt ongeëvenaarde uitkijkjes over het Italiaanse Comomeer. Loop door de gangen of ga voor een wandelingetje langs de waterkant, en je voelt de glamour van het Gucci-imperium bij elke stap.

Barbie's Malibu DreamHouse - Barbie

Terwijl de filmkoorts naar ongekende hoogtes stijgt, gooit het PR-team achter Barbie een roze curveball onze kant op. Heb je altijd al willen overnachten in Barbie's Malibu DreamHouse? Goed nieuws: het komt op Airbnb... maar met een kleine twist. Niet Barbie, maar Ken heeft namelijk de touwtjes (én sleutels) in handen tijdens Barbie's afwezigheid. En hoewel ze haar perfect gestylede wenkbrauw zou optrekken bij het idee alleen, zijn we stiekem toch geïntrigeerd door deze Kendom-ervaring...

Wees gewaarschuwd: het DreamHouse gooit haar deuren open voor slechts twee exclusieve nachtjes, op 21 en 22 juli 2023. Boeken kan op 17 juli vanaf 10 uur.

Hobbiton - The Hobbit

Matamata, Nieuw-Zeeland is niet zomaar een stipje op de wereldkaart; het is de toegangspoort tot Middle Earth. Op deze prachtige filmset, waar de beroemde 'Lord of the Rings'-scènes tot leven kwamen, kun je méér doen dan alleen rondkijken. Stel je voor: dwalen door The Shire, nippen aan een biertje in the Green Dragon Inn en - als klap op de vuurpijl - je ogen sluiten in een authentiek Hobbit-hol onder de sterren.



Wa
nt to stay in the loop with the latest blog content? Hit subscribe and receive a weekly update delivered straight to your inbox.